Η ιστοσελίδα του Συλλόγου των Απανταχού Ακραιφνιωτών

Η σημερινή εποχή, χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι, να μεταφέρουν ή να ανταλάσσουν πληροφορίες ελεύθερα και να έχουν άμεση πρόσβαση σε γνώσεις, που στο παρελθόν ήταν αδύνατο να βρεθούν.

Η δυνατότητα αυτή, δόθηκε με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών και κυρίως του διαδικτύου (internet).

Ο Σύλλογος των Απανταχού Ακραιφνιωτών, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αυτή, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα, προκειμένου να ?επικοινωνεί? και να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους απανταχού Ακραιφνιώτες, αλλά και να μεταφέρει προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου, γνώσεις σχετικές με το μεγάλο ιστορικό παρελθόν του χωριού μας, τις ομορφιές αυτού, καθώς και σημαντικών σημερινών γεγονότων, που γίνονται στην περιοχή μας.

Η ιστοσελίδα αναρτήθηκε την 1η Ιουλίου 2010, με διεύθυνση www.akraifnia.gr και σε αυτή μπορεί ο καθένας να δεί και να διαβάσει:

α. Στοιχεία για την ίδρυση και τους σκοπούς του συλλόγου.

β. Ιστορικά στοιχεία της περιοχής του Ακραιφνίου και στοιχεία για τις εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκκλήσια.

γ.Παλιές και νέες φωτογραφίες του χωριού, ιστορικών χώρων και διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων, που περιοδικά θα αντικαθίστανται.

δ. Όλα τα φύλλα της εφημερίδας ?ΑΚΡΑΙΦΝΙΑ? που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και θα εκδοθούν στο μέλλον.

ε.Τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στο χωριό και πρόβλεψη 7 ημερών.

στ. Χάρτη της περιοχής, στον οποίο είναι σημειωμένοι οι σημαντικότεροι ιστορικοί χώροι και χώροι σημαντικού ενδιαφέροντος. Στον χάρτη αυτό, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο χώρο και κάνοντας αριστερό ?κλικ?, μπορεί κάποιος να δει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει από το σημείο που βρίσκεται, μέχρι τον χώρο αυτό.

ζ. Ανακοινώσεις για τις δραστηριότητες του συλλόγου, καθώς και διάφορα άρθρα πολιτιστικού περιεχομένου.

Ας βάλουμε λοιπόν, όλοι οι Ακραιφνιώτες, όπου και αν βρισκόμαστε, την ιστοσελίδα αυτή στα ?αγαπημένα?, να την επισκεπτόμαστε συνέχεια και να την διαδόσουμε σε όσους βρίσκονται στον κοινωνικό και εργασιακό μας περίγυρο,για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν και άλλοι άνθρωποι, τις ομορφιές και την πλούσια ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας.